Posts

Showing posts from June, 2011

TGI's Friday - Thank God It's Friday!

Image
Thank God It's Friday!

ok, jom kita bg review sket pasal TGI's Friday...
Dari segi environment, boleh lah tahan... tapi dari segi servis mmg bagus TGI ni...

Menu?
mmm... xle byk sangat... tp what to expect kat western restaurant camni kan...
cam biasa, grill, steak, grill, lamb, gitew aje le

Price?
Not so bad... lebey kurang chilis gitu le kekdahnye...
tapi portion dia kecik... eh, takle keciik sesangat... tapi agak kecik bg yg suka mkn byk... :D
Bagi dinda yg gemor makan ala kadar je (ahaksss) dah memadai sesgt


Menu kat atas nih ialah Jack Daniel's Chicken & Shrimp...
Dinda suka dia nye sauce tuh. Ada masam2 sket...
Cajun tuh pon sedap.. coz they make it crisp!
sedap arr
Price : RM36.90


Yg kat tas ni plak is ribeye steak
well done punye...
taste? ok not bad
Price RM48.90
Above here is chicken fingers with fries...
fries sodap no...
Price RM6.90 only

Dah makan2 sure nak minum kan... ntah nape pic air yg lagi satu x kuar... unreadable...
haih penat dinda men'snap' pic... alih2 xleh na…

Aimar Char Kue Tiaw

Image
Hmm.... teringin nak makan char kue tiaw yg sedap? Ada 1 suggestion... sapa2 yg dok area shah alam leh ke sini...
Restoran Aimar Char Kue Tiaw kat TTDI Jaya...
Restoran ni pnah masuk Jalan2 Cari Makan aka JJCM
disbb kan itulah ktorg nak try kue tiaw dia ni... sbb nak tau btul ke sedap spt yg dikatakan oleh maria tunku sabri

bagi dinda.. rasanya boleh tahan la jugak... sedap gak arr...
dia buat mmg basah... n kue tiaw dia pon halus...
kuah banyak... mmg basah la kuetiaw yg kita order tu...

tapi portion dia kecik bnor...
tekak n perut dinda ni x berapa nak cukup...

kalo nak order.. kuetiaw ni di datangkan ngan 2 size :
1. size besar
2. size biasa

so kalo rasa nak mkn byk, order lah yg saiz besar ek...
sbb yg saiz biasa tu mmg sikit sgt...
Ni kedai dia yg kat TTDI Jaya tu
Outside view...
Leh tahan gak ramai org dtg mkn kat cni...
dinda dah pnah dtg few times... setiap kali dtg mmg ramai org..

Ni la dia rupa bntuk char kue tiaw tuh....
yg ni size biasa jek.. a mik yg besar pon...
disbb kan tauge tu dah memnu…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...