Posts

Showing posts from October, 2011

Resepi Nasi Ayam Sedap

Image
Nasi ayam anyone? hmmm... now nasi ayam nie dah jadi sbg fav mr asben... semenjak terai resepi nih, terus dia tgkap cintan... makan bertambah2 5-6 pinggan... haih... boleh gitu?
yg sebenanye can jumpa resepi nih dari satu blog lama dulu... dah lama dah.. masa tu can lom bukak blog ni pon lagi... ntah apa nama blog pon dah lupe masa tu rajin menggugel resepi sana sini.. gigih nak masak utk famili la kononnye... pastu kalo jumpa resepi pon... mana2 yg x berapa pelik sgt bahan2 nya tuh, can x pnah salin or print... can main ingat2 lam kepala je.. pastu bila tyme nak buat... can buat je ikut suka... agak2 gitu je la kekdahnye. So resepi yg can nak share arini adalah sumbangan hamba Allah yg can x dpt nk recall dari blog mana tu... ditambah dgn olahan dari can sdiri spt biasa...
Makanya, can nak start ngan resepi ayam dulu
Bahan2 untuk Ayam : Ayam- direbus dan ditoskanKemudian : Serai, Bawang putih, Halia, & Sedikit bawang besar - dikisar Pastu bahan2 kisar tu dituangkan ke atas ayam yg tlh dire…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...