Posts

Showing posts from April, 2013

Cuti Bandung - Part 4

Image
Dah masuk hari ketiga kami di Bandung, hari ni bangun pagi2, plan nak pegi pasar baru, nyopping barang2 sendiri especially baju raya, telekung plus brg2 yang dikirim...
Kalau nak tau apa can buat, apa can beli dan ke mana can pegi on the first dan second day, sampai la ke last day, semuanya ada kat link kat bawah ni :



Cuti Cuti Bandung Part 1
Cuti Cuti Bandung Part 2
Cuti Cuti Bandung Part 3
Cuti Cuti Bandung Part 4
Cuti Cuti Bandung Part 5 Cuti Cuti Bandung Part 6

Lepas breakfast, terus ke lobby and mintak staff hotel call kan teksi blue bird... seperti biasa, sekejap je teksi dah sampai
So terus ke pasar baru... Ni antara piccas yg can sempat snap... lupa sangat2 nak snap gambar kedai2 yg jual telekung sbb sebok dok memilih huhuhu... Tapi sgt berbaloi beli telekung kat sana sbb kalo kat kl telekung yg jenis kain sulam benang seluruh kain tu reganye 200++ kan, tapi kat pasar baru rega dia x sampai 300,000 rupiah pon, meaning dlm RM100 camtu je lah kan.. jauh beza kan








Komen dan pendapat can, sem…

Cuti2 Bandung - Part 3

Image
Dah habes PART 1(arrival and check in) dan PART 2 (rewang2 sekitar trans mall),so kat sini can nak cerita kisah hari kedua kami di bandung (memang part 3, tapi baru hari kedua coz day 1 tu can buat 2 entry... ehehe)... Ahhh x kisah la kan, janji story
So kisah hari ini bermula dengan bagun dari tidur dan pegi breakfast ahaahaha apa punya mengarut lah can ni...


  Fron dining room ni leh nampak swimming pool, and the other side leh nampak trans studio, and trans studio mall



 Untuk hari kedua ni, seawal jam 8 pagi (waktu tempatan, untuk info bandung awal sejam dari kita di mesia) sampai la ke pukul 4 petang... So aktiviti awal adalah buat keje lah ehehehe
Tapiiiiii tetap ada aktiviti lain sebaik keja2 can selesai  Abes jek keje, naik bilik tukar baju, solat and terus turun bawah since dah dekat kol 5pm time tu, so can pon tanya staff hotel kat mana yg ada nearby FO derang bg suggestion utk ke jalan riau sbb katanya x jauh... dlm 15 mins camtu jek... So mintak derang call kan teksi and sekejap le…

Cuti2 Bandung - PART 2

Image
Ok, sambungan kisah percutian kami di bandung... masih lagi di hari pertama, bersambung dari kisah ketibaan dan check in hotel. So lepas check in, masuk bilik snap2 pic 2-3 das, kitorg pon duduk2 lah kejap... since dah jama' siap2 waktu kat lcct tadi, and maghrib pon lo masuk lagi, so kitorg plan nk pegi jalan2 kat trans studio mall yg memang attach to this hotel hotel building... mmg sgt dekat sbb the buildings mmg sebelah menyebelah jek... kuar pintu hotel masuk pintu mall... best kan.

Target utama nak cari buah sket, sbb can ni mmg suka makan buah... target kedua nak cuci mata... daaannn impian terlaksana, memang dapat cuci mata sangat!!! eheheh jom layan piccas

Pic kat atas ni can snap once dah kuar from pintu hotel (bukan main entrance, tapi entrance tepi). See... keluar jek hotel jumpa shopping mall...
 Pastu can terpandangkan satu restaurant ni... waahhh pizza hut ada di sini, so senanglah nak makan kat tak payah risau pasal takut x jumpa mknn etc hihihi
Bila masuk jek …

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...