Posts

Showing posts from January, 2014

Percutian ke Gold Coast Australia Part 4

Image
Hmmm da masuk part 4 dah... part4 ni means day 3. And silalah klik the following kalo nak baca kisah percutian kami untuk part 1, part 2, dan part 3.

Hari ke3, macam biasa bangun pagi can goreng telur dadar and pack meal as bekal. Tu je? ha'ah, goreng telur jek sbb sambal ikan bilis kan ada hikhik. 


 So lepas breakfast kat bilik kiterang pon menapak pegi bus stop appel park, catch bus to MOVIE WORLD! macam best jek, macam seronok jek...
 Dah sampai depan entrance nih wajib lah berposing bagai hehe Then masuk2 jek terus nampak 3 superheroes nih..
 Dan di depan tu jugaklah ada superman ride nih Yg ni best bak kata hubby

Awal lg masa tu, park baru sgt bukak so xle ramai org lagi sbb masih ramai yg tgh queue kt luar tu tp kiterang laju je dpt masuk xyah queue sbb guna kad VIP GOLD pass
Awal2 lagi batman dah merayau2 tgk kawasan ihik  Pastu tgk schedule utk smeua show cam lambat lagi so kiterang masuk Roxy dulu, tengok Ice Age 4D. Agak menarik jugak kalo ada kanak2 riang bersama
Abes tgk 4d movie…

Bercuti ke Gold Coast Australia Part 3 (Day 2)

Image
Hari kedua, rentetan kisah Day 1 merayau2 sekitar surfers paradise haritu
Waaaahhh awal2 lagi tayang beg haarods plak, macammm lah can berada kat london, padahal kat australia muehehe
But kalo korang nak tau beg kecik harrods ni mmg menjadi peneman can ke mana saja can pegi, buat isi bekal muehehehe.
Nampak jek kecik tp muat lah jugak sumbat nasik, air mineral kecik sebotol n biskut sikit 
jadi lah kan... anak teruna kalo dah lapar tak terduga time dia, peh tu nak carik yg halal pon bukan sonang cam kat kl yo.. peh tu kalo jumpa lak belum tentu murah iyo ehehehe
so terpaksa la menggigihkan diri membimbit beg kecik ini




So apa bekal kami? Hmmm dah kata can bawak sambal ikan bilis kan.. dah sah2 la berbekal nasik bagai ehehe Menu hari kedua ni cuma nasik putih + sardin + sambal ikan bilis + telur mata Utk hubby ngan anak, can kasik nasik dgn sardine and telur, but can punye nasik dengan sambal ikan bilis and telur. Sbb apa? Sbb can mmg x berapa nak masuk sgt mkn sardine ni. Slalu kalo masak pon u…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...