Posts

Showing posts from March, 2014

Cuti Gold Coast Australia Part 6

Image
Hari ke5 kiterang kat gold coast australia ni kiterang nak pegi tengok kangaroo n koala.. almaklumla kt mesia tak jumpa... so kiterang pilih untuk pg currumbin wildlife sanctuary. aritu beli tiket kt groupon australia dpt price murah giler utk 3 orang... pic kt atas tu adalah currumbin entrance

as usual, bawak bekal ;)

 arini nmpk lagi petrol station 7-11 masa on the way tu

Turun je dr bas, cross jln lalu je ikut laluan ni  terus smpai ke hujung tu akan jumpa la currumbin punya entrance

masuk je ikut pintu tu, ye korang akan lalu kedai souvenir ni dulu.  pg kt satu kaunter tu then tunjuklah voucher, kalo xde voucher leh je beli tiket kat sana.

utk kiterang punya tiket aritu leh dpt free voucher leh guna utk beli foods kat cafe or beli souvenir kat kedai nih
Before masuk derang akan chop kat tangan dulu

time kiterang sampai aritu geng2aborigin (kaum asli aussie) tgh tgu nk buat performance so smpat la bergmbo ngan depa sekejap

Kat depan tu jugak ada byk koalas yg comel2, mcm2 character derang bu…

Cuti Gold Coast Australia Part 5

Image
Da masuk hari ke4 dah kisah travel kami di bumi gold coast ni... so plan harini mmg nak shopping! Kat mana lg kalo bukan HARBOURTOWN.
Awal2 pg bgn buat bekpas then terus tunggu bas untuk ke harbortown. On the way tu terjakun sekejap bila ternampak stesen minyak 7 eleven... Owhhhh baru tau rupanye 7-11 ni pon ada petrol station jgk.... huhuhu
Takyah byk citer bas pon sampai le ke destinasi shopping, so far sepjg kami kat gold coast ni mmg x risau bab nak tekan loceng time nk turun bas sbb ada jek org yg sama desrinasi setiap masa.

kat depan2 tu ada satu asian groceries, leh korang cari beras ke rempah etc kt cni

pastu ada jgk kedai buah, mcm2 buah ada yo, rega pada can biasa2 aje xdela murah pown.

maka melilau lah kami kat dalam tu, macam2 outlet jumpa... tommy hilfiger, esprit, fossil, coach, etc. kat atas ni brand fav en hubby sempat la dia membeli
kemudian jumpa lah kami dgn outlet royal doulton yg sememangnye tgh sale oyy mmg seronot munge2 hati ni, dptlah jugak merembat sikit2
ada lah buti…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...