Posts

Showing posts from May, 2017

Cempedak Goreng Rangup

Image
Cempedak ni kalau digoreng memang wangi bau dia.. sebatu pun boleh bau dah.. ok tipu hehe Haritu nicina dapat buah cempedak sebijik  so xde plan nak buat lain melainkan goreng je lah

First thing kalau dah dapat buah cempedak yg dah masak, kena belah and keluarkan isi dia Agak2 nak masak terus boleh masak.. kalau x, simpan dulu dalam bekas bertutup and letak dalam fridge Bila sampai masa nk goreng nanti boleh ambik je  :)

Untuk resepi kalini, nicina pakai 3 jenis tepung.. tepung gandum, tepung beras, and tepung kanji tu diaaa.. tamak betul semua pon nak aih hehe tapi combination ketiga2 ni menghasilkan kerangupan 


So let's check out the recipe naaa...

Bahan-bahan :
1. Cempedak, sila ambik isi nya sahaja ye hikhik 2. Tepung gandum   3. Tepung beras 4. Tepung jagung 5. Garam 6. Serbuk kunyit

Cara-cara nak membuatnya sila refer step as below :

Step 1 : Masukkan lebih kurang 2 senduk tepung gandum

Step 2 : Masukkan pula 1 senduk tepung beras

Step 3 : Masukkan lebih kurang 1 sudu besar tepung jagung

Ste…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...