Posts

Showing posts from March, 2013

Bercuti ke Bandung - PART 1

Image
LAIN-LAIN KISAH PERCUTIAN KAMI KE BANDUNG NI :

Cuti Cuti Bandung Part 1
Cuti Cuti Bandung Part 2
Cuti Cuti Bandung Part 3
Cuti Cuti Bandung Part 4
Cuti Cuti Bandung Part 5
Cuti Cuti Bandung Part 6



so, mana nk start story pasal kisah kami bercuti di bandung ni? can start ngan first day dulu lah... btw kami ke sana 5 hari 4 malam bertolak from LCCT pukul 3.25 pm, 2 jam selepasnye sampai le ke bandung Tapi harus diingatkan yek.. kat bandung time derang 1 jam lebih awal dari kita...  so kalau nk sola ke ada apa2 appointment ke pls tukar time kat jam/handphone tu Lagi pulak sana terang nye cepat... kalo pukul 6 pagi tu mmg mcm 7.30 pagi kat malaysia... 
Dalam flight tu steward n stewardess akan distribute declaration form... ha time ni lah nk kena declare kalau2 ada bawak bnda bukan2 atau bnda2 yg ditanya... ni borang yg perlu kita isi masa kt dlm flight tu




Dalam kol 4.30 pm (5.30 pm waktu malaysia) sampai lah kami ke bumi bandung, now pic airport bandung namanye Bandara Husein Sastranegara Bandung Airpor…

Baru balik dari Bandung Indonesia

Image
Ye... can baru balik dari Bandung Indonesia lama ke kat sana? hmmm 5D4N aje... 
memang seronok... part paling seronok sbb dapat shopping kat pasar baru secara tak sedar diri berjuta2 rupiah dihabeskan... hadoihhh... mmg la currency dierang kecik tapi kalo dah blanje nye berjota2, mau kopak jugak kan... btw rega kain baju, kain batik, baju sulam, telekung sulam yg bermacam2 pesen mmg jauh lg murah dar kat malaysia ni... mmg murah sangat... choice pon mmg agak byk bagi can... cukup utk buat kita rambang mata itu yg boleh buat kaum hawa x sedar diri bila menyopping kan...ehehehe sempat dua kali pegi pasar baru 2 hai berturut2 ehehe... beli brg sendiri campur dengan brg2 yg orang kirim... Tapi harus diingatkan, sila tawar dengan harga yg sangat rendah and jgn main amik je dgn rega yg derang letak... 

can pegi 19 - 23 march 2013, ngam2 a week before cuti sekolah.. so xdelah sesak sgt time pegi blk, n time shopping... coz katanye kalo time cuti sekolah msia, mmg penuh ngan org kita kt sana kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...