Posts

Showing posts from August, 2013

Ketam Masak Lemak

Image
Sesekali makan makanan yg banyak kolesterol boleh dimaafkan ye tak hehe iyer la sapa tak suka ketam kan... benda sedap walaupon leceh sket nak makan bg can, paling best ketam ni kalo wat masak lemak, second masak cili perghh memang ler terangkat
Ada yang sebut ketam masak lemak, ketam masak lemak cili padi, ketam masak lemak cili api, masak lemak ketam, ketam masak itu or ini semua pon bollehh Yang penting, kalo korg tau cara nak buat masak lemak cili padi mmg komfem leh pass tuk buat ketam masak lemak cili padi jugak, lebey kurang je beb sbb basic utk masak lemak ni sama je
Jom usha sket resepi can untuk buat masak lemak ketam ni... 

Bahan Kisar :
Cili api or cli padi - 4 or 5 bijik  Bawang merah kecil - 3 ulas Bawang putih  - 1 ulas Halia - 1cm Lengkuas - 1cm Kunyit - 1 cm
Bahan-bahan Lain : 
Ketam - Bersih dan potong dua Serai - 1 batang (ketuk hujung dia) Asam keping - 1 Santan  Garam Gula

Cara - Cara :
1. Ambik satu periuk, masukkan santan dan sedikit air 2. Masukkan jugak kesemua bahan kisar tadi dan…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...