Posts

Showing posts from June, 2014

Cuti Gold Coast - Last Day Balik KL

Image
omaigod homaigod homaigod! Arini nak kena balik dah? huhuhuuuuu cam x puas lak rasanya dok sini 9 ari
Flight kiterang mmg awal pagi so dlm pukul 3am++ macam tu can dah bangun... mandi n siap2  barang2 mmg dah pack since malam tadi Pastu check out kat bawah tu, jgn risau kaunter hotel mmg open 24 hours Then kami menapak ke bus stop Nasib dok islander hotel.. dekat jek ngan bus stop kalo sesapa yg dok Moorings or Tiki Village.. haaaaa nmpk tak tu? DUa2 building belah kiri tu adalah Tiki n Moorings.. Pon dekat jugak ngan bus stop, cuma jauh sikit jek nk ke kedai2 souvenirs n makanan halal... alah sikit jek bezanya
Tapi tulah... kat sini wpon baru pukul 5am, tapi dah cerah yo rupa cam dah 6.45am kalo kat kl  So jgn lah terkejut or takut nk jalan in fact bus pon dah start operation since 5am kalo x silaps  Naik bus, pastu sampai la gold coast airport
  Airport di awal pagi, agak lengang 

Bila check in kaunter dah bukak, pg check in n timbang luggage Can amik 30kg, haaaaa total luggage kami (x termasuk han…

Percutian Gold Coast Australia Part 8

Image
Okeh, percutian kami di bumi gold coast ni dah nak sampai ke penghujung hari ke 7 kami di gc ni, kami decided untuk masuk Sea World lagi sekali! Yeahhhh.. same case macam semalam, masuk movieworld utk kali ke2.... semuanya sbb kami ada Season Pass - VIP Gold ni lah, yg boleh ulang2 masuk seberapa byk kali yg kami mahu selama lebih kurang setahun

Kisah tentang apa ride yg kami naik, show apa yg ditengok basically mmg lebey kurang sama dgn percutian Day 2 kami (leh refer Part 3 untuk entry penuh mengenai kisah di Sea World)
Lepas habis jelajah sea world, balik ke surfers paradise kami jenjalan sekitar, almaklumlah esok dah nak balik kl... mau jalan n hirup udara gold coast ni puas2... muehehe
 Kalau stay kat hotel islander ni mmg best sbb dia mmg tgh2 city in fact jarak nk ke hard rock cafe pon punya lah dekat yg ada arrow merah tu lah islander, mmg dekat gile ngan hrc agak2 kalo bosan memalam pon leh jenjalan sekitar sbb ada byk gak kedai2 yg bukak till malam, x smua nye close at 5.30pm, especi…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...