Posts

Showing posts from July, 2014

Biskut Semperit Dahlia

Image
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin can ucapkan buat semua readers and blogwalkers and sesiapa je yg mengunjung/terkunjung ke blog can ni Jom makan biskut raya jom
 Walahhhhh kalo dapat biskut semperit aka biskut dahlia ni mmg mmmmuahhh ya amat rasa xnak lepas balang kuih raya ni Ni mmg my all-time-favorite! Can suka sangat Dapat pulak yg gebu2 rangup... hmmm mmg maveles Korang makan kuih apa? Haaa ketupa2 jangan sebut itu memang wajib kan oklah, nk amik feel raya jap ihiks
Daaa.....

Udang Goreng Kunyit.. Sedapnye la

Image
Hmmm masak apa arini? Jom usha udang goreng kunyit yg simple tapi sangat sedap ni Ni goreng stail garing tak berkuah pulak sedap sedap sedap

Apa pon moh usha resepi dulu... haip mudah je

Bahan2 :  Udang saiz sederhana(versi tak buang kulit, just buang kepala je)

Minyak masak  Serbuk kunyit Garam Gula Bawang putih 2 ulas - diketuk Cili merah besar 1 - dipotong
Carrot - potong memanjang (alah nk potong bulat pon bulih xdak masalah)
Cara-cara Membuatnya : Udang digaul bersama serbuk kunyit, garam dan sedikit gula. Biarkan dalam 1/2 jam (nak terus goreng pon boleh)Panaskan minyak (lebih kurang 3 sudu), goreng bawang putih sampai wangiThen terus masukkan udangGoreng udang sehingga perang keemasan and dah x berairMasukkan carrot kacau sekejapThen masukkan cili besar yg dah dipotong tdGaul rata dan siap! 

 Daaa.... selamat memasak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...